El xef Estrella Michelin i propietari del restaurant la Boscana, Joel Castanyé, va obrir el cicle de ponències de la 22a edició del Congrés Internacional de Gastronomia Madrid Fusión amb "Fruita & alta cuina", una conferència sobre l'ús de la fruita a l'alta gastronomia i el seu compromís amb el producte de proximitat de Lleida. També va exposar tècniques no tradicionals de cocció i fermentació, misos, llets fermentades, vinagres, mirin, etc. Un pas més, amb el qual la fruita deixa de ser dolça, a través de les fermentacions. El xef de la Boscana va reivindicar la fruita no només com a element culinari, sinó també com a una eina per impulsar un ecosistema econòmic, social i mediambiental més sostenible, mostrant també els projectes que tenen en l'àmbit educatiu, artístic i de recerca en els que es treballa com extreure el color de vàries fruites i tenyir amb diferents fibres; així com en l'àmbit l'industrial per diversificar productes entorn a la fruita de Lleida. |